S planin na tradicionalen način

Naša zgodba

Izdelki

Naši aduti

Novice

SREČNO 2025!

SREČNO 2025!

Ob prihajajočih praznikih vam želimo mirne in čarobne trenutke v krogu vaših najbližjih ter uspešno in srečno novo leto 2025!

Preberi več

Okusna božična sladica s sladko smetano, jagodičevjem in piškoti

Okusna božična sladica s sladko smetano, jagodičevjem in piškoti

Prazniki se približujejo, in ker v tem času pogosto zmanjka idej, smo za vas pripravili popolno rešitev za popestritev prazničnih kosil ali večerij.  Recept je enostaven. Vse kar potrebujete je sladka smetana Planika, jagodičevje in piškoti.   Sestavine: 500 ml sladke smetane Planika 250 g svežega ali zamrznjenega jagodičevja (maline, borovnice, ribez)  200 g piškotov […]

Preberi več

Sir Tolminc iz zemljanke

Sir Tolminc iz zemljanke

Predstavljajte si hladno jamo, kjer v tišini zori sir, ki pripoveduje zgodbo o preteklosti. 𝑺𝒊𝒓 𝑻𝒐𝒍𝒎𝒊𝒏𝒄 𝒊𝒛 𝒛𝒆𝒎𝒍𝒋𝒂𝒏𝒌𝒆. Jame so bile nekoč naravni hladilniki, prostor, kjer so ljudje shranjevali svoje dragocene zaloge in skrbno negovali svoje izdelke. Sir zoren na ta način pridobi poseben izrazit okus, ki ga je mogoče ustvariti samo s potrpežljivostjo in […]

Preberi več

Jogurt s sirupom smrekovih vršičkov in kislo mleko čebelji panj v novi embalaži

Jogurt s sirupom smrekovih vršičkov in kislo mleko čebelji panj v novi embalaži

Na prodajnih policah lahko najdete jogurt s sirupom smrekovih vršičkov in kislo mleko z medom – Čebelji panj v priročni 0,33 l embalaži. Idealna izbira za trenutke, ko si želite nekaj okusnega in drugačnega v jesenskih dneh. Jogurt s smrekovimi vršički vas bo navdušil s svežo, rahlo zeliščno noto, ki spominja na gozd, medtem ko […]

Preberi več

Obiščite nas

Certifikati

Zakaj izbrati naše izdelke?

Mleko iz kmetij Posočja in posoških planin

"Naše krave jedo samo travo, od aprila do oktobra jih pasemo po strminah, kar je bolj ravnega, pa strojno obdelujemo, kosimo za zimo," svojo kmetijo opisuje Marko Lapanja, kmet iz Posočja.

Pašne površine

,,Krava se pri gobcu molze,, pravi že star slovenski pregovor. Naravna in kvalitetna krma je osnovni pogoj za kvalitetno mleko in mlečni izdelek.

Predelava mleka na tradicionalen način

Mleko Planika je nehomogenizirano in pasterizirano, s čimer so uničeni vsi zdravju škodljivi mikrobi, ohranijo pa se vse bistvene lastnosti surovega, naravnega mleka. Vsi naši izdelki so narejeni iz pasteriziranega mleka (74 °C), razen sira Tolminca z zaščiteno označbo porekla, ki je narejen iz termiziranega mleka (63°C), kot je predpisano po njegovi specifikaciji.

Izdelki višje kakovosti

Naša surovina je izključno lokalna, slovenska, izhaja iz doline Soče in doline Idrijce. Čim krajša pot od pridelovalca do proizvajalca je ključna za ohranjanje kakovosti hrane z vsemi hranilnimi snovmi.

Dobra hrana

Mleko vsebuje vsa potrebna hranila. Poleg beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob vsebuje tudi vitamine topne v maščobi in v vodi ter širok spekter mineralov.

Mleka ni potrebno kuhati

S pasterizacijo je mleko toplotno obdelano do temperature, pri kateri so uničeni vsi škodljivi organizmi v mleku, zato ga ni potrebno kuhati.

Lokalna hrana

Domači recepti
Recepti
Preberi več

DOMAČE, BOGAT OKUS

Uživanje kakovostne hrane

Pomen pristne lokalne hrane

Naši izdelki v sebi nosijo energijo neokrnjene narave, saj prihajajo iz dela Slovenije, kjer je zrak poln življenjske energije, narava pa je pravljično lepa in razkošna.

Tudi pri predelavi mleka in mlečnih izdelkov poskušamo ohraniti prvinskost in izročilo naših prednikov, brez nepotrebnih posegov v naravne procese.  Taka živila so prepoznavna po bogatem in tradicionalnem okusu.

Z lokalno pridelavo in predelavo hrane pripomoremo k ohranjanju narave, saj zagotavljamo rabo domačih površin namenjenih pridelavi hrane ter zmanjšujemo onesnaževanje zaradi krajših transportnih poti.

Naša želja je prispevati k prehranski varnosti prebivalstva ter omogočiti odraslim in otrokom dostop do pristne domače in kvalitetne hrane in s tem pomembnega vira vitalnosti.

Ali ste vedeli?

Nagrade