Predstavljajte si hladno jamo, kjer v tišini zori sir, ki pripoveduje zgodbo o preteklosti. 𝑺𝒊𝒓 𝑻𝒐𝒍𝒎𝒊𝒏𝒄 𝒊𝒛 𝒛𝒆𝒎𝒍𝒋𝒂𝒏𝒌𝒆. Jame so bile nekoč naravni hladilniki, prostor, kjer so ljudje shranjevali svoje dragocene zaloge in skrbno negovali svoje izdelke. Sir zoren na ta način pridobi poseben izrazit okus, ki ga je mogoče ustvariti samo s potrpežljivostjo in z zaupanjem v naravo. V sodobnem svetu, polnem hitrih rešitev in tehnologije, nas sir Tolminc iz zemljanke opomni, da so nekatere stvari vredne čakanja.
Ko okusimo sir Tolminc iz zemljanke, okusimo ne samo skrbno delo sedanjih sirarjev, ampak tudi modrost preteklosti. To je okus narave in tradicije – preprost, vendar globok.

S podaljšanim zorenjem v jami sir Tolminc iz zemljanke pridobiva na intenzivnosti okusa. Posebnost sira Tolminca iz zemljanke je njegova nepravilna oblika z neenakomerno rumeno-oranžno skorjo. Konsistenca sira je trda in precej lomljiva. Njegov okus je intenziven ter rahlo pikanten, ki skupaj tvori bogato aromo.

Poskusite ga tudi vi ali pa razveselite svoje najdražje v prazničnem času.