Prazniki se približujejo, in ker v tem času pogosto zmanjka idej, smo za vas pripravili popolno rešitev za popestritev prazničnih kosil ali večerij.  Recept je enostaven. Vse kar potrebujete je sladka smetana Planika, jagodičevje in piškoti.
 
Sestavine:
500 ml sladke smetane Planika
250 g svežega ali zamrznjenega jagodičevja (maline, borovnice, ribez) 
200 g piškotov (npr. masleni piškoti ali medenjaki) 
2 žlici sladkorja v prahu
1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
Cimet ali kakav za okras
Sveži listi mete 
 
Priprava:
Sladko smetano vlijte v veliko posodo in jo stepite z mešalnikom. Med stepanjem postopoma dodajajte sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt, dokler smetana ne postane čvrsta in rahlo sladka.
Če uporabljate zamrznjeno jagodičevje, ga predhodno odtajajte. Sveže jagodičevje po želji rahlo pretlačite, da spusti sok in ustvari naraven sirup. 
Piškote nadrobite na manjše koščke. Če uporabljate medenjake, bo njihov okus še posebej prazničen. Po želji jih lahko rahlo poškropite z likerjem (npr. Baileys) za dodatno praznično noto. 
V steklene kozarce ali majhne skodelice plastno naložite sestavine. Začnite s plastjo nadrobljenih piškotov, sledi plast stepene sladke smetane, nato jagodičevje. Postopek ponavljajte, dokler ne napolnite kozarcev.
Za piko na i na vrh dodajte še zadnjo plast smetane in posujte s ščepcem cimeta ali kakava. Okrasite z jagodičevjem ter listom mete.
 
Sladico pred serviranjem za približno 30 minut postavite v hladilnik, da se okusi povežejo in osvežijo.