Sestavine:
- 200 g prosene kaše,
- 7 dcl mleka Planika s 3,5% m.m.,
- 150 g rozin,
- 80 g surovega masla Planika,
- 2 jajci,,
- 160 g sladkorja
- limonina lupinica,
- mleti cimet,
- vanilijev sladkor,
- maščoba za model,
- ostra moka za model,
- sol.
Recept:
Mleko zavremo, dodamo polovico sladkorja, vanilijev sladkor, ščepec soli in oprano proseno kašo. Ko se kaša zgosti, dodamo rozine in jo razgrnemo na ploščo, da se hitreje ohladi. Rumenjake s 40 g sladkorja penasto umešamo, primešamo kaši, dodamo limonino lupinico, cimet, na koncu dodamo še trd sneg iz beljakov in preostalega sladkorja, rahlo premešamo, stresemo v namazan in z ostro moko obsut pekač, pečemo pri 175°C 30 minut.
Postrežemo mlačno, potresemo s sladkorjem v prahu.