V Soškem namazu se prepleta zgodba lokalnega povezovanja, saj ponovno združujemo surovine iz domačega okolja Doline Soče. Soški namaz izdelujemo iz prekajene postrvi šarenke, ki jo za nas pripravljajo v tolminski ribogojnici Faronika v lasti Ribiške družine Tolmin, ki se nahaja na območju sotočja rek Soče in Tolminke in pustega svežega sira, bolj poznanega pod imenom Tolminska skuta, izdelanega pri nas v Mlekarni Planika. Okus ribjega namaza obogatimo z dodatki kisle smetane, gorčice, oljčnega olja in začimb.
Ribji namaz je rožnato sive barve, mazave konsistence z vidnimi manjšimi delci ribe. Je nežnega okusa, ki spominja na prekajene ribe. Soški namaz se proizvaja redno svež, saj je popolnoma brez dodatkov kot so konzervansi in stabilizatorji.
Izdelek je pasteriziran in namenjen za neposredno uživanje, ni pa primeren za posameznike s preobčutljivostmi na gorčična semena, mlečne izdelke ali ribe.
Soški namaz polnimo v posodice po 150 g.