Soški namaz pikant se pridružuje družini Soških namazov. Tako kot Soški namaz, je tudi namaz pikantnega okusa izdelan iz prekajene šarenke, ki jo za nas pripravljajo v tolminski ribogojnici Faronika v lasti Ribiške družine Tolmin in tolminske skute, izdelane v Mlekarni Planika. Med osnovne sestavine namaza sodijo še: kisla smetana, gorčica, oljčno olje ter začimbe, med katerimi v pikantnemu namazu prevladujeta kajenski poper in ostra rdeča paprika.
Soški namaz pikant je rahlo rdečkaste barve ter mazave konsistence z vidnimi manjšimi delci ribe ter ostre paprike. Pri okušanju najprej zaznamo okus ribe, šele na koncu pa se izrazi pikanten okus. Soški namaz se proizvaja redno svež, saj je popolnoma brez dodatkov, kot so konzervansi in stabilizatorji.
Izdelek je pasteriziran in namenjen za neposredno uživanje, ni pa primeren za posameznike s preobčutljivostmi na gorčična semena, mlečne izdelke ali ribe.
Soški namaz pikant polnimo v posodice po 150 g.