>> <<

Sir TolmincSir Tolminc iz zemljanke

 

Sir Tolminc iz zemljanke je mastni trdi sir. Narejen je iz mleka, ki je pasterizirano in ne homogenizirano. Vsebuje najmanj 60 % suhe snovi, najmanj 40 % maščobe v suhi snovi. Zori na lesenih policah v kontroliranih pogojih, kjer poteka vsakodnevno ročno obračanje sira. Brez uporabe sodobne tehnologije sir zori v popolnoma naravnem okolju podzemne jame.

S podaljšanim zorenjem v jami sir Tolminc iz zemljanke pridobiva na intenzivnosti okusa. Posebnost sira Tolminca iz zemljanke je njegova nepravilna oblika z neenakomerno rumeno-oranžno skorjo. Konsistenca sira je trda in precej lomljiva. Njegov okus je intenziven ter rahlo pikanten, ki skupaj tvori bogato aromo.

Njegova edinstvenost ni samo v okusu, ampak tudi v zgodbi, ki jo prinaša s seboj.

Originalno zaprt izdelek hranimo pri temperaturi do + 8°C do konca roka trajnosti. Ob rezanju lahko opazite tekočino, ki se pocedi iz sira zaradi pogojev naravnega zorenja v jami.

Pakiran je vakuumsko po koščkih.

Prehranske vrednosti (100g izdelka)

Energijska vrednost  1635kJ/394kcal
Maščobe 29,88 g
od tega nasičene maščobe 20,5 g
Ogljikovi hidrati 0,5 g
od tega sladkorji 0,5 g
Beljakovine 30,6 g
Sol 1,78 g

Ostali izdelki