Sestavine:

  • 200 g prosene kaše,
  • 7 dcl mleka Planika s 3,5% m.m.,
  • 150 g rozin,
  • 80 g surovega masla Planika,
  • 2 jajci,,
  • 160 g sladkorja
  • limonina lupinica,
  • mleti cimet,
  • vanilijev sladkor,
  • maščoba za model,
  • ostra moka za model,
  • sol.

Recept:

Mleko zavremo, dodamo polovico sladkorja, vanilijev sladkor, ščepec soli in oprano proseno kašo. Ko se kaša zgosti, dodamo rozine in jo razgrnemo na ploščo, da se hitreje ohladi. Rumenjake s 40 g sladkorja penasto umešamo, primešamo kaši, dodamo limonino lupinico, cimet, na koncu dodamo še trd sneg iz beljakov in preostalega sladkorja, rahlo premešamo, stresemo v namazan in z ostro moko obsut pekač, pečemo pri 175°C 30 minut.

Postrežemo mlačno, potresemo s sladkorjem v prahu.