Soški sir

Mlekarna Planika Kobarid je v sodelovanju z Ribiško družino Tolmin presenetila z drzno odločitvijo združiti dva na videz nezdružljiva okusa - sir in ribo.

V inovativnem izdelku smo prepletli okuse Posočja. Osnova je sir Kober, ki ga v Mlekarni Planika izdelujemo iz najboljšega mleka krav, ki se pasejo v neokrnjeni naravi Soške doline. Prav Soča je tista, ki nam je dala navdih pri ustvarjanju Soškega sira, saj smo v njem zajeli okuse »od Soče do planin«. Siru smo dodali izbrane koščke dimljene postrvi, ki jih pripravljajo v Tolminski ribogojnici Faronika.

Soški sir je narejen iz mleka, ki ga ne homogeniziramo in zgolj pasteriziramo, tako ohranimo okus nežno mlečen, a hkrati bogat in poln. Barva sira je svetlo rumena, v njem pa so rožnati koščki dimljene postrvi. Sir zori na lesenih policah, kjer ga dnevno ročno obračamo, kar še dodatno prispeva k visoki vrednosti tega enkratnega izdelka.

Podjetje Faronika d.o.o. vzreja ribe v Tolminu, na območju sotočja reke Soče in Tolminke. Vedno zadostna količina čiste hitro tekoče vode omogoča vzrejo najboljše ribe.

Uživajte v harmoniji okusov Soške doline.

izdelki siri soski

 

galerija-siri-tolminc galerija siri tolminc poreklo galerija sir planika galerija siri eko galerija sir kober galerija sir brincl galerija siri konoplja

 

Mlekarna Planika d.o.o. Kobarid

Gregorčičeva ulica 32
5222 Kobarid
E: info@mlekarna-planika.si
T: 05 3841-000
F: 05 3841-020

 

logo program razvoja podezelja

footer-line

O Nas

 

footer-line

Uporabno

footer-line

Vprašajte nas

Ste z našimi izdelki zelo zadovoljni,vas je kakšen izdelek še posebno navdušil? Ali ste morda nad kakšnim izdelkom razočarani? Sporočite nam na: 

info@mlekarna-planika.si

footer-line

Lokacija

 logo-lokacija