Mlekarna Planika d.o.o. Kobarid

Mlekarna Planika odkupuje in predeluje izključno samo slovensko mleko, ki je pridelano na hribovitih območjih občin Tolmin, Kobarid, Bovec in Bohinja. Posebno pozornost posvečamo svežemu, pasteriziranemu nehomogeniziranemu mleku, saj ima naše mleko specifičen poln okus, na kar nedvomno vpliva prehrana, način vzreje živali in visokogorski predeli našega odkupnega območja, kjer se v poletnih mesecih živina pase, pozimi pa jo rejci krmijo s kvalitetno krmo. Mleku v mlekarni Planika ne dodajamo nobenih dodatkov, saj je že zaradi zgoraj naštetih dejavnikov visoko kvalitetno in predvsem naravno. Zaradi visoke kakovosti samega mleka lahko proizvedemo visoko kakovostne izdelke. Naša posebnost je ta, da so vsi naši izdelki narejeni iz pasteriziranega nehomogeniziranega mleka, v katerem so uničeni vsi zdravju škodljivi mikrobi, hkrati pa so ohranjene vse bistvene lastnosti surovega mleka. Poleg sirov z naravno skorjo, surovega masla, kislega mleka, kefirja, sladke smetane in jogurtov pa smo edini proizvajalec sladke albuminske skute, ki jo odlikuje visok delež beljakovin kot sta albumin in globulin.

Z odkupom mleka od kmetov pa pripomoremo k zagotovljenem obstoju živinoreje, obdelanosti kmetijskih zemljišč, doprinosu dohodka kmetom in zaposlovanju delavcev na teh področjih. Imamo tudi lastno farmo Bogata v Bovcu, kjer redimo okrog 130 krav za proizvodnjo mleka. Iz mleka odklupljenega na področju Tolminske, Kobariške in Bovške občine pridelujemo izdelke pod blagovno znamko Planika. Poleg tega pa odkupujemo mleko tudi v občini Bohinj, iz katerega izdelujemo izdelke pod blagovno znamko Bohinjka.
Pomembno je tudi dejstvo, da se s tem Kobariška, Bovška in Tolminska predstavljajo kot proizvajalka zdrave naravno predelane hrane, kar dviguje raven kvalitetnih izdelkov iz mleka na slovenskem trgu. Poleg proizvodnje, ima Mlekarna Planika tudi lastno maloprodajo. V sodobno opremljenem marketu na Gregorčičevi 32 v Kobaridu lahko poleg vseh proizvodov Mlekarne Planika dobite tudi vse kar potrebujete za potrebe sodobnega gospodinjstva.

02 mlecni izdelki

 

Mlekarna Planika d.o.o. Kobarid

Gregorčičeva ulica 32
5222 Kobarid
E: info@mlekarna-planika.si
T: 05 3841-000
F: 05 3841-020

 

logo program razvoja podezelja

 footer-line

O Nas

 

footer-line

Uporabno

footer-line

Vprašajte nas

Ste z našimi izdelki zelo zadovoljni,vas je kakšen izdelek še posebno navdušil? Ali ste morda nad kakšnim izdelkom razočarani? Sporočite nam na: 

info@mlekarna-planika.si

footer-line

Lokacija

 logo-lokacija