Dobrodošli v muzeju

V muzeju je na ogled planinski stan z vso potrebno opremo za predelavo mleka v sir, ki so jo in jo še danes uporabljajo na naših planinah. Na panojih je predstavljena zgodovina razvoja sirarstva od težkih začetkov pa vse do današnjih dni.

Poleg sirarskega stanu je zelo zanimiv osrednji del zbirke, ki vključuje petnajst minutni film, s pomočjo katerega obiskovalci lahko dobijo nazoren prikaz dela in življenja na planinah. Poleg življenja na planini film prikazuje tudi predelavo mleka v vse mlečne izdelke, ki jih danes proizvajamo v Mlekarni Planika.

Vse obiskovalce strokovno vodimo po muzeju. Na željo vnaprej najavljenih skupin pripravimo tudi degustacijo naših izdelkov, pastirsko malico ali pastirsko kosilo. V sirarni poleg muzeja lahko skupaj s skupino izvedemo tudi sirjenje po postopku in s pripomočki, ki jih še vedno uporabljajo na naših planinah.

Muzej sirarstva

 

Mlekarna Planika d.o.o. Kobarid

Gregorčičeva ulica 32
5222 Kobarid
E: info@mlekarna-planika.si
T: 05 3841-000
F: 05 3841-020

 

logo program razvoja podezelja

 footer-line

O Nas

 

footer-line

Uporabno

footer-line

Vprašajte nas

Ste z našimi izdelki zelo zadovoljni,vas je kakšen izdelek še posebno navdušil? Ali ste morda nad kakšnim izdelkom razočarani? Sporočite nam na: 

info@mlekarna-planika.si

footer-line

Lokacija

 logo-lokacija