Rok uporabe mleka

Na kakovost mleka vplivajo tudi način skladiščenja, temperatura in rok uporabe. Mleko, ki ga pripeljejo v mlekarno, je treba predelati, to pomeni toplotno obdelati v 48 urah in ohladiti pod 6 stopinj Celzija ter zelo hitro pakirati. Način toplotne obdelave in navodilo za skladiščenje določata rok uporabe.

Pasterizirano mleko mora ohraniti svoje lastnosti do konca roka uporabe, zato mlekarne določijo temperaturo skladiščenja, običajno pod 6°C. Pri višji temperaturi skladiščenja bo pasterizirano mleko izgubilo predvsem svež in sladkast okus, če pa je nepravilno skladiščeno pri višjih temperaturah, lahko postane celo grenko.

 

Mlekarna Planika d.o.o. Kobarid

Gregorčičeva ulica 32
5222 Kobarid
E: info@mlekarna-planika.si
T: 05 3841-000
F: 05 3841-020

 

logo program razvoja podezelja

footer-line

O Nas

 

footer-line

Uporabno

footer-line

Vprašajte nas

Ste z našimi izdelki zelo zadovoljni,vas je kakšen izdelek še posebno navdušil? Ali ste morda nad kakšnim izdelkom razočarani? Sporočite nam na: 

info@mlekarna-planika.si

footer-line

Lokacija

 logo-lokacija